Efterlysningar

 

Efterlysningar
Här lägger vi de efterlysningar som vi får när journalister söker personer till intervjuer eller när forskare söker personer till studier. Är du intresserad hör du av dig direkt till kontaktpersonen som är namngiven.

 

Sveriges Radio P4 Göteborg söker par som försöker att få barn

Hej,
Vi vill uppmärksamma barnlöshet i Sveriges Radio P4 Göteborg. Vi vill gärna intervjua ett par som försöker få barn och som kanske försökt under en längre tid. Det behöver vara någon som bor i Göteborg med omnejd.
Vänliga hälsningar
Madeleine Blidberg
P4 Göteborg/Sveriges Radio
Tel +46 31 83 75 67 Mob +46 703 24 69 79

Tidningen Bohuslänningen söker personer som vill berätta sin historia

Hej!
Wiveca Ström heter jag och är journalist på Bohusläningen i Uddevalla. Vi är just i startgroparna i en artikelserie om IVF och söker med ljus och lykta efter personer att intervjua om deras erfarenheter.
Det gäller främst delar av Bohuslän, det vill säga Uddevalla, Lysekil, Sotenäs, Tanum, Munkedal. I övrigt har vi inga preferenser eller förbehåll gällande vilken fas man är i, familjekonstellationer, om man genomfört det privat eller utomlands. Vårt önskescenario är att träffa tre par i olika faser, kanske någon som nyss fått barn via IVF och någon som vi kan följa på resan genom behandlingen.
Vi vill spegla de olika tankar och erfarenheter man kring detta.
Vill och kan du/ni ställa upp så får ni gärna höra av er till mig via
tel 0522-99204
eller mail: Wiveca.Strom@bohuslaningen.se

Wiveca, journalist Bohuslänningen

Har du använt icke-biomedicinska behandlingsmetoder?

Just nu pågår en studie vid Uppsala universitet om (in)fertilitet och icke-biomedicinska behandlingsmetoder. Har du använt eller använder du icke-biomedicinska behandlingsmetoder för att främja fertilitet eller behandla infertilitet? Exempelvis akupunktur, yoga, fertilitetscoaching, örtmedicinsrådgivning, kostillskottsrådgivning, digitala fertilitetsappar, religiösa eller spirituella ceremonier och snippsauna.
Vill du dela med dig av erfarenheter kring detta i ett forskningsprojekt?

Att delta är helt frivilligt och du kan när som helst avbryta din medverkan utan att uppge anledning. Intervjun sker på en plats som passar dig eller digitalt (via Zoom). För att delta behöver du vara minst 18 år, bosatt i Sverige, kunna göra dig förstådd på svenska, engelska eller franska, och ha genomgått icke-biomedicinska behandlingar i Sverige. Behandlingarna kan ha genomgåtts i kombination med biomedicinska behandlingsmetoder.

Till studien söker även personer som erbjuder icke biomedicinska behandlingsmetoder

För mer information, anmäl intresse till Alexandra (via e-post, telefon eller direktmeddelande på Instagram).

Information om studien:
Alexandra D’Ubaldo-Gauffin
Doktorand i genusvetenskap
Uppsala universitet
alexandra.dubaldo-gauffin@gender.uu.se
Telefon: 073-616 91 41

Män sökes till studie om manlig fertilitet!

ADAM-studien om manlig fertilitet har till syfte att fastställa vilken effekt ett studieläkemedel som innehåller rFSH (rekombinant follikelstimulerande hormon) har på spermakvalitet och graviditet. Det är känt att rFSH stimulerar spermieproduktionen i testiklarna.
Karolinska Institutet söker dig som tillsammans med din partner försökt att få barn i minst ett år utan att lyckas. Ytterligare krav är:
– Som man måste du vara i åldern 18 – 50 år och din kvinnliga partner 18 – 35 år
– Du ska ha god allmän fysisk och psykisk hälsa
– Både du och din partner måste samtycka till att delta i studien

Läs mer om studien och hur du anmäler dig

 

Deltagare sökes till studie om ofrivillig barnlöshet & kraftig övervikt hos kvinnor

Har du upplevt ofrivillig barnlöshet till följd av kraftig övervikt eller är du en kvinna med normalvikt som tidigare fött barn? Är du mellan 20-38 år? Vill du då vara med i en forskningsstudie om ofrivillig barnlöshet och kraftig övervikt?

Läs mer om forskningsstudien: Längtan efter ett barn- en experimentell studie om ofrivillig barnlöshet och kraftig övervikt hos kvinnor 

Forskningsstudien leds av Institutionen för kvinnor och barns hälsa, Uppsala Universitet

Deltagare sökes till studie om PCOS

Är du intresserad av att delta i Karolinska Institutets forskningsstudie om PCOS?
Studien syftar till att utvärdera behandlingsmetoder för att förbättra blodsockerreglering och livskvalitet hos kvinnor med PCOS. Syftet är också att ge ökad kunskap om orsaken till PCOS relaterade symptom. Karolinska Institutet söker dig som är kvinna mellan 18 till 40 år med BMI mellan 25 och 40. Vi söker kvinnor både med och utan diagnosen PCOS.

Mer information och anmälan: Studie om polycystiskt ovariesyndrom (PCOS)